keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

24.7.12 Jälkeä, metsässä ja pellolla

Aamulenkkin vetäistiin Luukissa Anskin ja Rikun seurassa. Sitä ennen tallottiin toinen toisillemme metsäjäljet. Anski oli löytänyt metsästä kaikki mahdolliset ylä- ja alamäet, risukot, kalliot ym. mukavat yllärit ja sehän teki vain hyvää Iitulle. Omistaja tosin sai tehdä töitä pysyäkseen perässä. Iitun jälki oli sports trackerin mukaan 1,19km pitkä ja siellä kulmia ja piikkejä, keppejä 8 ja pallo. Jälki vanheni 2h, ilma oli nihkeä ja pientä tihkutusta välillä.

Janalle Iitu lähti lallatellen, eikä jostain syystä korjannut menoaan suoraan pidätyksestä minkä on tehnyt aikaisemmin. Välillä yritettiin myös maistella herkkumustikoita ja heinää. Pari lähetystä tarvittiin ja huomautusta leikkimisestä. Jälki nousi hienosti ensin oikeaan suuntaan, mutta sitten neiti kääntyi ja otti takajäljen. Vaihtoi suunnan kun ei päässyt eteenpäin ja siitä se jäljestäminen lähti. Iitu jäljesti hyvin ja nenä pysyi alhaalla, kulmissa tarkennettiin kunnolla ja kaikki kepit nousi. Jos jostain syystä ajautui jäljeltä, kävi hakemassa hajua todella tarkasti. Osan risukoista ja puiden ylityksistä yritti kiertää, tämä on ollut ongelma aikaisemminkin, kun neiti ei viitsisi mennä hankalista kohdista. No, kyllähän niistä mentiin, kun ei muualtakaan päästetty. Täytyy kyllä sanoa, että Iitun jäljestystä oli ilo katsella ja helppo seurata. Treeniä vaatii selkeästi nyt jana ja nämä risukoiden/puiden ylitykset.

Urho pääsi kokeilemaan jäljestystä nurmikolle. Talloin 200 askeleen suoran jäljen, joka oli alussa namitettu joka askeleelle, sitten joka 3. ja pari kohtaa jossa namittomana 5 askelta. Esineitä oli 2 ja myötätuuli. Tarkoitus oli koittaa vastareaktiota, jos nenä nousee ja uusia juttuja esineillä. Mitäs herra sitten tekee? Jäljestää niin tarkasti ja nenä maata viistäen, jopa 5 askeleen namittomat kohdat. Eli näihin asioihin ei tarvinnut puuttua. Esineillä meni vähän suorempaan, kun menin hajareisin palkkaamaan. Jäljelle lähettäminen patouttamalla ei sitten onnistunutkaan, kun Urho karkasi esineeltä namille ilman lupaa. Ainakin oli intoa. Löysällä hihnalla ajettiin siis jälki ja hyvältä näyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti