keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

18.7.12 Jälkeä ja Suskin tottis

Aamsuta Luukin lenkki. Anski talloin Iitulle 3 janaa, joista ensimmäinen ja viimeinen yli 50m. Ensimmäinen ja toinen jana olivat vastapäätä toisiaan ja jostain syystä jokin veti neitokaista tielle päin kovasti. Emme päässeet siis ollenkaan etenemään suoraan jäljelle. Itse jäljet Iitu nosti suht hyvin ja ilmaisi kepit. Kolmannella janalla, joka oli ihan eri kohdassa neiti eteni suoraan ja nosti jäljen hyvin.

Urholle talloin pellolle 700 askeleen jäljen, jossa 4 kulmaa, 2 piikkiä, 6 esinettä ja reilusti broilerin sydämiä. Koska Urho ei ole kovinkaan suurella innolla syönyt jäljellä Naturalia kokeilin mikä vaikutus olisi keitetyillä broilerin sydämillä. Paalulle meni hyvin, mutta alku oli silti hiukan takkuinen. Mutta siitä se sitten lähti, Urhon jäljestys parani koko ajan ja herra teki oikeasti kunnolla töitä. Namit syötiin tarkasti ja kulmat/piikit otettiin tarkemmin. Esineetkin ilmaistiin paremmin, vetämistä ei ilmennyt kuin muutamaan otteeseen voimakkaammin. Koko jäljestäminen muuttui siis huomattavasti.Illalla ajeltiin vielä Urhon kanssa Kirkkonummelle Suskin tottiksiin. Meidän ongelmakohtina olivat seuraaminen ja nouto. Seuraaminen lähinnä kontaktin putoilun ja "löysyyden" takia. Näytettiin pätkä seuraamista ja aluksi löysän oloista, johtuen molempien asenteesta. Otettiin sitten vähän häiriöitä kulkemalla ojan poikki ja vaikka kontaktia joutuikin vähän vaatimaan parani itse seuraaminen huomattavasti eli vaatimustasoa on vaan nostettava. Urhoa ei saa päästää liian helpolla. Sivulle tuloon kyselin neuvoa, kun ne monesti jäävät vajaiksi. Noh mikäs siihen muu auttaisi kuin se, että vaaditaan tekemään se kerralla kunnolla. Nyppäsy hihnasta, jos ei tule kerralla oikeaan asentoon. Tätä kun koitettiin ja jouduin nyppäisyn tekemään, teki Urho seuraavalla yrittämällä homman kerralla oikein. Taas sitä itse sai herätyksen siihen, että koira tekee juuri sen mitä siltä vaaditaan. Itse siis oltava hereillä ja vaadittava Urhoa toimimaan. Seuraamista kannattaa vaikeuttaa seurauttamalla erilaisilla materiaaleilla ja opettelemalla peruuttamaan ja sitten vielä tekemään käännöksiä peruuttamalla.

Nouto oli se toinen ongelmamme. Tänään Urho piti jo paremmin kapulasta rauhallisesti. Jatkossa pitää muistaa pieni hetsi ennen suoritusta, sillä Urho saadaan paremmin saaliille. Kun Urho ottaa kapulan suuhun, kädet sivulle, kehu kun pitää rauhassa ja sitten kädet kapulalle pieni painaminen ja kiitos. Jos ei meinaa rauhoittua toinen käsi pallolle ja tuon vaikka palloa alemmas Urhon saataville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti