perjantai 26. syyskuuta 2014

Vko 39 Syyslomaa ja treeniä

Syysloma viikko ja sehän pitää tietty käyttää treenaamiseen. Aamusta, kun pääsi liikkeelle ei ollut sienestäjiä tai muita kulkijoita tekemässä harhoja tai muuten häiritsemässä.

Maanantaina tallottiin Anskin kanssa pojille jäljet. Urhon jälki oli n. 800m pitkä ja siellä oli kulmia+ piikkejä sekä 7 keppiä. Jälki vanheni 1,5h. Jana oli 30m ja Urho eteni melko hyvin, mutta otti takajäljen. Itse jäljestäminen oli innokasta ja motivoitunutta. Osan kulmista saisi ottaa tarkemmin, mutta selvitti kaikki kuitenkin, kepit nousi hyvin. Maasto oli vaihtelevaa, ryteiköstä sammalmetsään. Hyvä jälki Urholta.


Jälkien vanhetessa otettiin suikaleella 3 esinettä. Ei tuullut ollenkaan ja suopursut tuoksuivat voimakkaasti suikaleen loppuosassa. Urho teki kovasti töitä ja palkkasin se 2 esineen tuomisesta ruualla. Iitu sai etsiä kaikki kolme esinettä, mikä ei ollutkaan ihan helppo homma. Takaesine oli muoviletkun palanen ja sen etsiminen oli hankalaa joka koiralle. Viimein Iitu löysi viimeisenkin esineen.

Tiistaina käytiin tekemässä Anskin ja Rikun kanssa 10km lenkki ja siihen päälle tottista. Urho aloitti paikkamakuulla ja ammuttiin 2 kertaa. Ei reagointia, mutta jonkin ajan päästä Urho nousi seisomaan, käskytin takaisin maahan ja sitten makoilikin loppuun asti nätisti. Seuraamista ruokapurkkien kanssa. Saatiin ammuttua vain kerran, kun ase meni rikki. Ei reagoinut ampumiseen nytkään. Into oli taas kova purkkien ansiosta ja seuraaminenkin parempaa, pientä aukeamista välillä. Jäävätkin onnistuivat, nouto 2kg kapulalla ok ja eteenmeno ok. 

Keskiviikkona taas jäljillä. Urhon jälki oli 1,5km pitkä, 2h vanha ja 8 keppiä. Maasto vaihteli taas suopursuista, kalliolle ja sammalmetsään. Jana oli 30m ja nyt Urho otti sen oikein. Jäljestys into oli kova ja poika paineli menemään reippaasti. Osa kulmista meni tarkasti, osassa joutui tekemään vähän enemmän töitä. Kakkos keppi jäi metsään ja nostin sen itse lällätellen ja sen jälkeen kepit nousi tarkasti. Jälki oli tosi pitkä ja maasto osittain haastavaa, nousuja riitti. Itse läähättelin perässä ja lopussa päästin Urhon välillä menemään itsekseen hetkittäin, kun en kulmissa pysynyt perässä. Tosi hieno jälki Urholta ja eikä mitään merkkiä jaksamattomuudesta tai motivaation puuttesta.


Jälkien vanhetessa otettiin taas esineet suikaleella. 3 esinettä ja molemmat koirat toi kaikki esineet. Kovasti tekivät töitä, vaikkei ihan helpoin homma ollutkaan.. Urhon motivaatio on kyllä hieno, kun ruokapurkki odottelee kauempana. Nyt irtosi hyvin toisellekin esineelle, eikä haikaillut ruuan perään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti