tiistai 31. joulukuuta 2013

Vko 50 Vähän tottista ja hammashoitoa

Kiireinen viikko, eikä muuta saatu aikaiseksi kuin tiistaina oltiin Urhon kanssa hallilla tottistelemassa. Vähän aukeamista ja edistämistä oli taas seuraamisen aikana. Oma hermo meni, kun Urho ei alkanut itsenäisesti korjaamaan asentoa. Eipä siinä sitten ihmeitä kannattanut tehdä ja otettiin vaan loppuun paikkamakuu, joka meni hienosti. Poika pysyi hiljaa paikoillaan.
Torstaina Iitu pääsi Anidenttiin itse hoitotoimenpiteeseen hampaiden osalta. Sillä aikaa, kun neitokaista hoidettiin käytiin Urhon kanssa tunnin Veikkolacity kierros. On tuo Urho vaan niin helppo poika viedä mukanaan minne vaan. Eipä poika välittänyt vieraista koirista tai kovasta liikenteestä. Oli todella mukava lenkki pojan kanssa kahdestaan.
Iitun hampaista löytyi hyvin vähän plakkia ja hammaskiveä, ienterveys oli hyvä, useimmissa hampaissa oli pinnallisia murtumia (ei pulpayhteyttä) tai kulumaa, mutta tulehdukseen viittaavia merkkejä ei röntgenkuvista löytynyt. Hampaat siis puhdistettiin ja terävät murtumat hoidettiin: YläP4-hmapaat paikattiin ja muut terävät murtumat pinnoitettiin kiillesidosmuovilla. Pallohullun koiran pitäisi nyt sitten välttää hiekkaisten pallojen kantelua, että hampaat kestäisivät vielä jatkossakin. Samaisella käynnillä tutkitutin Iitun virtsanäytteen, koska sisälle pissailua on edelleen silloin tällöin. Virtsanäytteessä ei ollut mitään ihmeellistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti