sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Vko 43 Kaikenlaista kivaa

Maanantaina käytiin Salmessa juoksemma 10km lenkki. Alkumatkan Urho paineli nenä maassa ja syykin siihen selvisi saavutettuamme tutun koirakon lenkiltä. Hetki saatiin hengähtää, kun vaihdeltiin kuulumisia. Tiistaina tottisteltiin kotosalla. Vähän kaukoja, merkkiä ja perusasentoa/seuraamista pienessä tilassa.
 
Torstaina Urhon kanssa agitreeneissä. Aloitettiin okserin hyppäämisellä 40/45cm -> 60/65cm. Ensimmäisellä hypyllä pää oli vähän ylhäällä, loput hypyt onnistui hienosti korkeudesta riippumatta. Maksi muuri otettiin perussarjaan mukaan viimeisenä esteenä. Muuria nostettiin ministä maksi korkeuteen ja takaisin miniin. Ei vaikutusta hyppytekniikkaan. Taas laiteltiin rimoja eri tavoin saadaksemme Urhon menemään suoraan. Joka kerta se korjasi eri tavalla, mutta tärkein että hyppää erilailla, ettei aina vietätä vasemmalle.
 
Ratatreeni oli hauska. Tehtiin esteet 1-10. 6 hypylle takaa ja 7 poispäin kääntö. Kepeillä oli alussa 2 verkkoa ja loput ohjureita. Viimeisellä ohjurilla sukelsi pari kertaa ali ja kerkesi napata palkan, mutta saatiin sillekin onnistuineita toistoja. Tällä kertaa oma ohjaus toimi ja Urho paineli vauhdilla menemään, mutta kuunteli kuitenkin.
 
 
 
Perjantaina Urho pääsi käymään fyssarin hoidettavana. Petra ei huomannut mitään hirvittävää toispuoleisuutta lihaksistossa, mutta varmasti sitä vähän on. Rintaranka ja lanneranka oli jumissa, mutta aukesi nätisti. Vanhoja jumppaliikkeitä saisi jatkaa ja uutena saatiin punnerrukset. Ei muuta kuin jumppailemaan.
 
Lauantaina Anskin kanssa ottamassa esineitä ja tottista Helkussa. Tallottiin täysmittainen esineruutu 6 esineellä. Iitu pääsi ensin hommiin ja vauhtia oli kovasti. Alku menikin ehkä hiukan juoksenteluksi, eikä nenä tainnut olla ihan auki. 3 ekaa nousi suht helposti ja 2 viimeisen eteen sai tehdä töitä jo vähän enemmän. Mikä tärkeintä Iitu ei luovuttanut, vaan jatkoi sinnikkäästi työskentelyä vaikkei heti löytänytkään esineitä. Matkalla autolle Iitu pääsi kokeilemaan viehettä. Maahan oli juntattu kiinni pitkä n.10m "kuminauha" ja sen päässä villavaate. Viritettiin viehe ja Iitu pääsi pariin otteeseen juoksemaan vieheen perässä. Kyllä oli neidillä hauskaa ja se riepotteli villavaatetta kuminauhan pistäessä hanttiin.
 
Pitkästä aikaa otettiin pienesine etsintää. Urholle tämä olikin eka kerta. Tallottiin alue n. 2X2m ja ensimmäinen esine vietiin sinne Urhon nähden. Hienosti poika hiffasi mitä tehtiin ja toi esineen. Pari kertaa uudestaan niin, ettei Urho nähnyt esineen vientiä ja hienosti sujui nytkin. Iitulle sama homma ja kyllähän neiti muisti harjoituksen ja innokkaasti etsi esineet.
 
Vielä siirryttiin kentälle tottistelemaan. Iitun kanssa seuraamista ja oli paljon tyynempi kuin Luukin kentällä. 2 laukausta, joihin ei muuta reagointia kuin pieni pomppaus. Jättävät voi tyyliin ok ja luoksetulot laukaten. 2kg nouto ok laukaten. Paikkamakuulle mentäessä bongasi Iitu ensimmäisen kerran lampaat kentän vieressä ja rähähti, mutta tajuttuaan ne lampaiksi rauhoittui. Hyvin meni makuulle, mutta kun piippasi hiljaa käännyin murahtamaan ja Iitu lähti sitten tulemaan luokseni. Vein uudestaan makoilemaan ja nyt jäi hyvin. 2 laukauksen aikana pienen pientä piipitystä, muuten rauhallinen. Loppuun vielä eteenmeno joka oli hyvä. Meni ensimmäisestä käskystä maahan.
 
Urho pääsi myös kentälle pyörimään. Fyssarin käsittelyn vuoksi ei Urholle tänään treeniä. Kuljeskeltiin kentällä ja Anski ampui 4 laukausta. Parilla ekalla Urho kääntyi katsomaan ampuja päin, lopuilla ei mitään reagointia. Käytiin vielä kurkkaamassa lampaita aitauksen reunalta ja Urho oli oikein innokas lampaita kohtaan.
 
 
Sunnuntaina Salmessa jäljestämässä. Ilma tyyni ja pakkasta oli aloitettaessa -6 astetta. Lunta vähän siellä täällä. Iitulle talloin reilu 800m jäljen. Jäljellä oli 6 keppiä, 3 palloa, 6 purkkia, tien ylitys x2, Anskin jäljen ylittäminen x2 ja muuta pientä jäynää. Jana oli yllätyksellisesti vain muutaman metrin. Jälki vanheni 2,5h. Janan Iitu nosti hyvin, ei ongelmaa vaikka olikin noin lyhyt. Itse jäljestäminen oli myös mukavan oloista ja nenä pysyi hyvin alhaalla. 1 keppi jäi metsään ihan vaan vauhdin takia ja 1 purkki myös. Pallot nousi kaikki ja olivatkin hyvissä kohti palkkoina. Kulmat meni pääsääntöisesti hyvin, eikä Anskin jäljen ylitykset tuottaneet ongelmia, tarkastamassa kyllä kävi. Kovin oli tyytyväisen oloinen neitokainen.

 
Urholle talloin n. 600m jäljen. Keppejä 6 ja purkkeja 6, muutamia namikasoja jäljellä. Jälki vanheni 45min. Janalle kuljettiin taas yhdessä ja Urho nosti jäljen hyvin ja oikeaan suuntaan. Jäljestäminen oli helponoloista, itse vaan pitäisi muistaa ettei saa lähteä mukaan kiihdyttämään vauhtia. Kepit nousi kaikki ja purkit myös. Ekalla kulmalla iski pieni paniikki, mutta 2 muuta kulmaa meni hienosti. Ei haitannut Urhoa maaston vaihtelut tai risukasat/puunrungot. Oikein kiva metsäjälki Urholta ja poika oli oikein innostunut hommissaan.
 
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti