maanantai 6. elokuuta 2012

6.8.12 Pihatottista

Viime viikollakin tuli kotipihalla tottisteltua, kun työt alkoi ja pidemmälle ei vaan jaksanut lähteä. Sama homma tänään. Urho sai katsella aitauksessa Iitun tekemisiä, jotta pojallekin intoa löytyisi.

Iitun kanssa aloitettiin seuraamisella ja neiti oli ihan onnessaan päästessään hommiin. Seuraaminen oli suoraa ja paikkakin oli hyvä. PK voittajan jättävät hyvät ja luoksetulotkin onnistuivat molemmissa laukaten. Kapulan pitotreeniä erikseen ja sehän oli Iitusta mukavaa. Ja vielä muutama noutoharjoitus erikseen. Harjoittelin sitä, että joudun korjaamaan heittoni ja tämän jälkeen Iituhan haukahti kapulalle mennessään. Puutuin asiaan torumalla ja otettiin liike uudestaan, nyt malttoi neiti olla hiljaa. Hyppynouto 90cm hyvä. Ja vielä eteenmeno ilman etupalkkaa. Ensimmäisestä käskystä meni maahan.

Urhon vuoro päästä hommiin. Aloitettiin palloleikillä ja siitä sitten kapulan pitoa. Nyt olen Urholta oikeasti vaatinut, että sitä kapulaa pidellään siellä suussa eikä vain sylkäistä ulos kun siltä tuntuu ja hommahan on alkanut toimimaan. Ihme jätkä. Otettiin pari hyvää pitoa ja sain käytettyä käsiä kapulalla sekä paineltua sitä, irrotus käskystä. Koitinpa ensimmäistä kertaa sitten vielä noutoa ihan kokonaisena liikkeenä ja sehän toimi. Urho toi kapulan eteen ja piteli siinä sen aikaa, kunnes pyysin irrottamaan. Kai se tämäkin homma alkaa pikku hiljaa toimimaan.

Sitten seuraamista. Laitoin kippoon kissanruokaa, jonka ympärillä sitten seuruutin Urhoa. Ajatuksena palkalle vapauttaminen hyvästä suorituksesta. Otettiin käännöksiä, lautojen yli kulkemista, estettä lähestymisiä, perusasentoon tulemisia ja aina yllättäen vapautin palkalle. Toimi kohtuu hyvin ja ehkä tämäkin alkaa toimimaan vielä paremmin, kun molemmat saadaan lisää varmuutta treeniin. Jättävät pk tyyliin ja ensimmäisellä kerralla meni maahan. Uusi yritys ja kaikki 3 liikettä toimivat. Urho on välillä niin laiska, ettei viitsisi istua ollenkaan vaan rysähtää makoilemaan heti kun on mahdollisuus. Laiskan pulskea otus.

Hyppyä toko tyyliin. Vein targetin Urhon ollessa paikkamakuussa ja viimeinen kissanruoka palkka odotti hypyn vieressä. Urhohan ei tajunnut ollenkaan, että targetti oli esteen takana kauempana vaan kääntyi heti esteen takana niin kuin on tavannut tehdä. Otin targetin taas käyttöön, että saisin Urhon kauemmas esteestä, koska siitä tulee ongelma avoimessa luokassa sen jäädessä ihan esteen taakse. Nytkin oleolen huomannut sen vaikeuttavan jo hyppäämistä, kun alkaa kääntymään jo hypyn aikana. No näytin targetin ja johan poika taas hyppäsi kauemmas, täytyy vaan jatkaa tällä tyylillä, että vahvistuisi. Lopuksi vapautus hyvästä hypystä palkalle.

Iitu pääsi vielä tekemään kaukoja. Olen laittanut Iitun ympärille ponnarit sen tehdessä kaukoja, koska tuli aina vähän eteenpäin ja kääntyi sivuille. Tämä kaukalo on kyllä toiminut ja Iitu pysyy paremmassa asennossa ja suorittaa liikeradat niin, että pysyy paikalla. Ensin kaikkia läheltä ja sitten parin metrin päästä ja melko hyvin toimiin. Nyt pitäisi vaan saada paljon toistoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti