maanantai 3. maaliskuuta 2014

Vko 8 Tutkimuksia ja treenailua

Tiistaina oltiin Urhon kanssa taas hallilla tottistelemassa. Pääsääntöisesti treeni meni mukavasti ja Urho teki töitä innoissaan. Jatkettiin sivulle tulon harjoittelua kiertämällä Ihan ei poitsu ymmärrä mitä haetaan, mutta pientä ajatusta jo mukana. Seuraaminen ja jättävät meni ok. Luoksetulo ja nouto myös. Paikkamakuuta otin piilossa ja Urho makoili tarkkaavaisena, mutta rauhassa.

Keskiviikkona Iitun kanssa lähdettiin Yliopistolliseen eläinsairaalaan tutkittavaksi. Iitun sisälle pissailu on jatkunut satunnaisesti ja jotain muutakin oletan vaivan takana olevan kuin vain perusvirtsankarkailu. Iitu jäi tosiaan päiväksi tutkittavaksi ja itse lähdin ajelemaan kotiin päin. Tiukkaa teki jättää toinen yksinään vieraaseen paikkaan, vaikka hyvissä käsissä olikin. Labrat otettiin taas kerran. Niissä todettiin lievä hypoproteinemia sekä lievä leukopenia. Haima arvot oli normaalit. Virtsanäyte oli muuten ok, mutta ominaispaino matala eli virtsa on laimeaa. Vatsaontelo tutkittiin ultralla. Maksan ja mahalaukun väliseltä alueelta löytyi pieni soikea homogeeninen muutosalue, joka on todennäköisesti suurentunut imusolmuke. Kasvainsairauden mahdollisuutta ei kuitenkaan voi pois sulkea. Muuten virtsarakon alue oli kunnossa.

Mitään varmaa diagnoosia ei saatu ja aloitettiin an-allergenic ruoka, jolla poissuljetaan mahasuolikanavan ärsytykset eliminaatiodieetillä. Iitu sai myös viikon kuurin Antepsinia ja Losecia. Sitten vaan seurailaan ja mietitään jatkoa.

Iitu ollessa hoidossa käytiin lenkillä ja tottistelemassa Luukissa A:n ja Rikun seurassa. Pojat meni rauhassa lenkin ja Urho vaikutti oudolta. Ei innostunut ollenkaan juoskemisesta. Tottista teki kuitenkin kivalla otteella.

Lauantaina Luukissa otettiin koirille 3 esine suikaletta ja tottista. Iitu ja Urho toimivat hyvin suikaleilla ja esineet nousi varmasti. Molemmat koirat toi 3 esinettä jokaiselta suikaleelta. Urhon kanssa otettiin vielä eteenmenoa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti