lauantai 15. maaliskuuta 2014

Vko 9 Kevät kauden aloittelua

Keskiviikkona ajeltiin Lohjalle Suskin tottiksiin. Meidän aiheena oli eteenmeno ja sivulle tulo. Aloitettiin sivulle tulo harjoituksilla. Siihen Suski neuvoi ottamaan pyörähdyksen mukaan ja johan alkoi vauhtia löytyä. Urho selkeästi innostui hommasta uudella tavalla. Tämän harjoittelua jatketaan sitten kotona. Ja se eteenmeno. Näytin miten ollaan hommaa otettu. Nyt pitäisi sitten herra saada menemään maahan käskystä heti, vaikka eteenmeno purkki olisikin nenän edessä. Tämä vieroittaminen voikin olla hieman hankalaa. Eli maahanmeno harjoituksia matkan päästä ja ylipäänsä ruuasta luopumista. Ja sehän ei ole helppoa Urhon kanssa. Ruoka on Urholle syy elää ja kaikkein mahdottomin koira mikä minulla on ikinä ollut ruuan suhteen. Ahneus on tietysti koulutuksessa tärkeä elementti, mutta Urhohan hakee syötävät vaikka taivas tippuisi niskaan. Voin vian kuvitella, että nämä harjoitukset tulevat vaatimaa pitkiä hermoja.

Torstain agissa otettiin 3 hyppyä + pressueste harjoitusta. Pressuestettä siirrettiin 75cm -> 50 cm-> 60cm. Eka hyppy oli huonohko ja siksi laskettiin korkeutta. Sitten alkoikin hyvä hyppääminen. Urho hyppäsi rohkeasti ja innokkaasti. Vain viimeinen alastulo oli äänekäs. Toisena harjoituksena otettiin kaarretta 5 hypyllä. Yllättävästi harjoitus meni hyvin, vaikkei olla otettu tätä harjoitusta pitkään aikaan. Lisäksi lähetys tapahtui kauempaa. Lopuksi rataharjoitusta, joka oli mukavaa.

Perjantaina käytiin A+Rikun seurassa vetäisemässä Luukin lenkki ja sitten tottikset päälle.

Lauantaina golf parkissa porukalla ottamassa esineitä, janoja ja tottista. Tehtiin koirille siis ekat janat talvitauon jälkeen. Urholla oli vähän ongelmaa suoraan etenemisessä janalla, mutta jäljet nosti hyvin ja kepit ilmaisi hienosti. Toinen jana oli parempi, mutta jäljen nosto oli sitten levottomampi. Suikaleelta Urho nosti reippaasti 3 esinettä. Lisäksi otettiin sivulle tuloa ja eteenmenoa. Urho lähti joka kerta reippaasti eteenmenopurkille, vaikkei tiennyt oliko siellä palkkaa vai ei. Iitukin pääsi etsimään esineet suikaleelta ja sehän teki sen normaaliin varmaan tapaansa.

Sunnuntaina käytiin taas A+Kaukon kanssa kävelemässä Petikossa. Pojat tulee hienosti toimeen ja loppu lenkistä uskalsi Kakekin alkaa Urhoa jo vähän kiusaamaan. Urho ei asiasta välittänyt meni vaan menojaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti