keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Vko 29 Paukuttelua ja mietteitä

Torstaina Urhon kanssa agitreeneissä. Aloitettiin 5 sarjan hypyillä (6f 20cm) vapaalla lähdöllä. Noutona haettiin patukkaa ja Urho suoritti hypyt suoraan ja pää pysyi alhaalla. Ensin olin itse kyykyssä palkkaamassa, sitten seisten selkä koiraan päin target vierellä.
 
Toisena harjoituksena 3 hyppyä + pressueste (50-70-50cm). Ennen 70cm oli todella hyvää hyppyä, mutta 70cm vähän jänskätti ja taisi väsähtää. Kokonaisuutena kuitenkin hyvää hyppyä.
 
Lopuksi treenailtiin keppejä. Ohjurit oli alussa ja lopussa. Tällä kertaa suoritti kepit hyvin, vaikka lähetykset tapahtuivat eri kulmista. Suoritti myös kepit loppuun asti, vaikka targetti jäi yksikseen. Nyt parin ohjurin avustuksella pitäisi harjoitella erilaisia kepeille tuloja, oman vauhdin ja paikan vaihtelua ym.
 
Perjantaina tottisteltiin pitkästä aikaa Luukin kentällä. Urho ja Riku treenattiin pareina ja vettä satoi. Urho aloitti liikkeet. Seuraaminen oli hyvää ja Urholla oli motivaatio kohdillaan. Jättävät meni ok, Luoksetulo vauhdikas ja autettuna tuli suoraan eteen. Vauhtinouto ok, metristä hyppyä piti ottaa pari kertaa, kun kiersi tullessa. A:ta ei sitten suorittanutkaan. Yritti, mutta antoi periksi melkein harjalle päästyään. Este oli liukas, joten ajattelin jättää homman siihen ja otettiin eteenmeno ruokapalakalle, jonka olimme jättäneet odottelemaan luoksetulon yhteydessä. Hyvin irtosi eteen. Paikkamakuussa oli hiukan levoton, mutta pysyi paikoillaan.
 
Iitulle sitten ammuttiin. Pientä reagointia ampumiseen ja sen jälkeen seuraaminen oli edistämistä ja poikittamista. Yritin nypyttämisen ja käskyttämisen kautta saada Iitun oikealle paikalle, mutta neiti ei siihen kyennyt, meni jotenkin lukkoon. Leikittiin vähän ja muutin käskyttämistäni pehmeämmäksi ja neiti vapautui ja seuraaminenkin oli parempaa. Paikkamakuussa hiukan piipitytti, mutta pysyi paikoillaan ja rauhoittui ampujen jälkeen. Ampumistreeni on varmasti tehnyt Iitulle hyvää, että sietää ukkosta ja raketteja paremmin, mutta jotenkin vaan itseä alkoi ahdistaa Iitun reagoiminen. Kolmosluokan jälkikokeisiin on tuntunut aika mahdottomalta päästä ja Iitun iän ja virtsan karkailuongelmat huomioiden päädyin siihen, että Iitun jälkiura on nyt tässä. Ampumista jatketaan, mutta vaikka leikin aikana tai jotain muuta kivaa puuhaten. Toki jatketaan maastotreenailua, mutta Urho on nyt ykköskoirana pk-puolella. Iitun kanssa keskitytään tokoon, joka on mukavaa ja hyvää aivojumppaa. Kisahaaveet kyllä jatkuvat vielä tokopuolella. Katsotaan mitä tuleman pitää.
 
Lauantai aamusta Halkolammella jäljellä. A talloi Urholle 700m jäljen, 8 kepillä, jälki vanheni 1,5h. Janan Urho suoritti hyvin, alku jälki oli vähän siksakkimaista, mutta parani huomattavasti, kepit ilmaisi varmasti ja osa kulmista meni hienosti, osalla joutui tekemään vähän enemmän töitä.
 
 
Tallottiin 3 suikaletta, 3 esineellä. Ensimmäisellä suikaleella Urho toimi hyvin ja reippaasti. Kolme esinettä nousivat varmasti ja pysyi hyvin alueella. Toisella suikaleella Urho väsähti? ensimmäisen esineen jälkeen ja lähdöt tulivat nihkeiksi. Irtosi kuitenkin ja 2 viimeistäkin esinettä löytyi pienen "taistelun" jälkeen, josta superpalkka. Iitu pääsi myös etsimään esineitä ja neiti toimi hienosti. Pysyi hyvin alueella ja nosti esineet varmasti yksi kerrallaan. Viimeiselle suikaleelle oli ilmestynyt marjasta, joten haetutin sieltä vain yhden esineen, joka olikin aika lähellä marjastajaa. Iitu ei marjastajasta välittänyt vana teki hommia ja toimi esineen. Tämä oli sinällään yllättävää, että oletin sen reagoivan edes jollain tavalla kyykkivään mieheen.
 
Sunnuntaina Luukissa. Tallottiin pojille 4 janaa ristiin ja ajettiin ne heti pois marjastajien tieltä. Urho lähti janoilla hyvin etenemään ja nosti jäljet kivasti, pientä epätarkkuutta jäljen päällä, mutta kepit löytyivät hyvin.
 
Käytiin kiertämässä Luukin lyhyempi lenkki ja koirat painelivat onneessaan menemään. Urho jahtasi keppi Rikua pitkin metsikköä. Välillä käytiin uimassa ja rallattelu jatkui.
 
Tallottiin vielä esineruutu. Tarkoitus oli tehdä se metsään, mutta marjastajat olivat jo saapuneet ja tehtiin sitten pientä jäynää koirille. Täysimittainen ruutu tehtiin osaksi pellolle ja osaksi metsään. 3 esinettä taakse ja 3 eteen. Urho toi 4 esinettä helposti ja viidennen eteen sai tehdäkin enemmän töitä, mutta se kannatti. Vähän piti kehotella pysymään paremmin alueella, kun pelto kutsui juoksemaan. Iitu toimi ruudussa hienossa ja esineet nousi taas varmasti. Pientä muistutusta piti antaa ruudussa pysymisessä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti