keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

22-24.7.13 Tottista, tottista ja jälkeä

Viikon teemana tottis. Maanantaina Tuusulassa tottistelemassa. Urho ja Riku treenattiin taas pareina. Ensin ilmottautuminen joka meni ok ja siitä Urho jatkoi paikkamakuuseen, joka olikin aluksi hiukan haastava. Pientä piipitystä kuului ainakin siihen asti, kun Riku suoritti jääviä. Herra malttoi kuintenkin pysyä paikoillaan.
 
Seuraaminen meni Urholta taas hienosti, motivaatio oli kohdillaan ja jätkä innoissaan. Jättävistä istumisen ja maahanmenon tein 3 apusarjan avulla ja ne toimi hyvin. Seisominen hyvä. Luoksetulo vauhdikas ja pallon avulla jarrutti ja tuli suoraan eteen istumaan. Täytyy alkaa vähentämään apua. Jätettiin eteenmeno palkka odottelemaan kentän päähän. Vauhtinoudossa meinasi painella kapulan ohi eteenmeno palkalle, mutta käskystä malttoi mielensä ja toi kapulan vauhdikkkasti ja loppuasento hyvä. Hypyn tein ruokapalkalla, niin että toisella puolella targetti ja toisella sai puolet aamuruuastaan. Ensin 90cm ja sitten metrisellä, hyvin meni. A:lla sama homma. Ensin loivemmalla ja sitten kisa A:lla ja hyvin toimi tässäkin. Eteenmenon valmisteleva osa hyvä ja täysiä paineli eteenmenoon.
 
Iitu pääsi tokoilemaan ja otettiin seuraamista, joka oli nyt ok. Kun ei ammuta pysyy paremmin oikealla paikalla ja on iloinen ja rento. Ruutuun meno hieno, mutta annoin maahankäskyn liian myöhään ja kerkesi laittaa etutassut reunanauhan päälle. Uusi yritys ja toimi hyvin. Metallinouto ok, hyppynouto ok. Kaukot tein hyppyesteen takana ilman takapalkkaa ja toimi hyvin. Tunnari otettiin monen vieraan kapulan kanssa ja neiti toimi täydellisesti. Haisteli kapulat läpi ja nosti sieltä oman. Ihanaa tämäkin liike alkaa taas toimimaan. Paikkamakuussa Iitu oli Rikun ja Kamun kanssa ja nätisti oli makoillut ohjaajien ollessa piilossa.
 
Tiistaina ensin janat pojille Lahnuksessa. A talloi taas 4 janaa Urholle ja nyt oli ruokapurkit palkkana. 2 ensimmäisellä eteni janalle ok ja nosti jäljet ok, enemmän olisi saanut olla tarkkuutta jäljestämisessä, mutta ruokapurkit kyllä löytyi. 3 janalla Urho hyytyi, eikä meinannut lähteä liikkeelle, lähti sitten hitaasti ja nosti jäljen hyvin. Viimeisellä lähti taas hienosti liikkeelle, mutta onnistui hiukan oikaisemaan viimeiselle purkille.
 
Sitten kentälle tottistelemaan. Urho oli taas innokas, vaikka pelkäsin janojen jälkeen sen olevan poikki. Seuraaminen oli hyvää. Jättäviä ei tehty, vauhtiluoksetulo joka hyvä ja tuli suoraan eteen. Taas jätettiin eteenmeno palkka ja noudossa meinasi juosta kapulan ohi. Hyvin kuunteli kieltoa ja otti kapulan ja toi eteen. Hyppynouto pikkukapulalla 80cm hyvä, tästä taas ruokapalkka. Matalalla A:lla ei löytänyt ensi yrittämällä kapulaa joka lensi vähän pitkälle heinikkoon. Toinen yritys ja kapula löytyi ja helposti suoritti esteen. Tätä ruokapalkkausta jatketaan ja toivotaan, että se tuo hyvän motivaation estesuorituksiin. Eteenmeno taas vauhdikas ruokapalkalle.
 
Iitu pääsi tokoilemaan. Otin ruudun ilman targettia ja toimi hienosti. Kaukot kepin takana, muuten ok, mutta seisomisesta istumaan meno tuotti hiukan hankaluuksia. Sekin onnistui toisella yrittämisellä. Metallinoudossa leuat väähn kalisi ja hyppynouto hyvä.
 
Keskiviikko aamuna golf parkissa. Pojille tehtiin jäljet vanhettumaan ennen lenkkiä. A talloi Urholle 580m jäljen 8 kepillä. Tässä välissä käytiin kiertämässä Kaitalampi ja taas sai koirat painella menemään ja uida. Kovin oli onnellisia otuksia. Urhon jälki kerkesi vanheta 2h. Janan otti hyvin, intoa tuntui riittävän. Jälki oli taas aluksi hiukan "levotonta" siksakkaamista, mutta itsenäisesti korjasi aina jos eksyi jäljen päältä, kepit nousi tarkasti ja jäljestyskin parani, kulmista osan otti hienosti ja osassa joutui vähän etsiskelemään mihin se jälki oikein jatkui.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti