perjantai 19. heinäkuuta 2013

Vko 28 ...loma jatkuu ja reissua

Tiistaina oltiin Urhon kanssa Suskin opeissa. Olen ottanut tavaksi herätellä Urhoa ennen treenin alku haukuttamalla ja riehumalla ja sen jälkeen otan perusasennon. Sain vinkiksi, että kannattaa tehdä niin päin, että ensin oma perusasento ja sitten vasta riekutus. Tätähän harjoiteltiin ihan aluksi Suskin treeneissä, olin vain itse onnistunut kääntämään toimet. Näin koira liittää perusasentoon kivan tekemisen. Otettiin pk liikkeet vähän kisanomaisesti.
 
Seuraaminen oli hyvää, hiukan Urho aukeaa välillä, mutta pysähtymisillä korjaa asian. Ja edelleen Urho vaatii haasteita seuraamiseen, joilloin parantaa suoritustaan eli siis taas vaan keksimään niitä erilaisia kikkoja. Jättävissä istumisharjoitukset olivat tuottaneet tulosta ja olivat hienot. Maahanmeno olikin sitten unohtunut ja siinä vaati avun toimiakseen, seisominen oli sitten taas hieno. Luoksetulossa jarrutti hyvin, mutta pitää muistaa ottaa pallo jo valmiiksi käteen ennen kutsua. Nyt vaan pallolla vetämään Urhoa eteen istumaan. Noutokin oli ok ja tuli oikein eteen istumaan, tosin pallolla autettuna. Jatkossa voisi vauhtinoudossa tehdä sitäkin, että pysähtyy ennen koiran luokse ehtimistä ja sitten vetää siitä koiran eteen istumaan. Eteenmenossa palkkana oli iso pallo, mutta Urho jäi matkalle syömään taskustani pudonneita nakinpalaisia. No tästä ainakin opin sen, että Urhoa motivoi parhaiten ruoka ja minun on ihan turha tunkea niitä leluja sille, kun se ei niistä välitä. Eli eteenmeno palkaksi myös ruokaa.
 
Keskiviikkona tottisteltiin taas Tuusulassa. Iitun kanssa toko liikkeitä. Ruutu oli hieno, nyt on hakeutunut hyvin ruudun keskelle. Siitä seuraamaan lähtö ok, kaukot ok, jättävät ok, tunnari pitkästä aikaa vieraiden seurasta täydellinen, metallinouto ok ja itse seuraaminenkin käännöksineen ok. Paikkamakuu häiriössä hyvä.
 
Urhon kanssa tottisliikkeitä ja into on pojalla hyvä tehdä töitä. Hyppy (70cm) targetille ja takaisin hyvä, A:lle mentäessä suoritti itsenäisesti kisa A:n, vaikka oli ottamassa matalampaa. Ryhmäpaikkamakuussa hiukan levoton, kun olin piilossa ja nousikin ja oli tulossa luokseni. Vein takaisin, jonka jälkeen makoili rauhassa.

Torstaina lähdettiin ajelemaan Kalajoelle mummolaan. Kyllä nautittiin taas olostamme. Metsää ja peltoa riitti ja metsäautoteitä, joita kuljeskeltiinkin paljon. Eikä ihmisiä mailla halmeilla, koko aikana lenkkeiltäessä törmättiin tiellä 3 ihmiseen. Pari kuvaa onnellisista maalaiskoirista.


 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti