tiistai 15. heinäkuuta 2014

Vko 27 Treeniä ja Agirotu

Maanantaina käytiin Iitun kanssa YES:ssissä verikokeessa. Verikokeesta selvitetään Addinsonin taudin mahdollisuus, samalla jätettiin ulostenäytteet tutkittavaksi loisten varalta. Iitu antoi nätisti käsitellä itseään, vaikka selkeästi tilanne oli epämieluisa. Ja mummo oli niin helpottunut, kun pääsi pihalle. Nythän ei sisälle pissailua ole tapahtunut, mutta ajoittaista röyhtäilyä on ilmennyt. Katsotaan miten tästä edetään...

Tiistaina ajeltiin Suskin luokse tottistelemaan. Pohdiskeltiin Urhon käytöstä kokeessa ja päädyttiin siihen, että kokemattomuuttaan reagoi niin kuin reagoi eli kokeenomaista treeniä ja superpalkkoja yllätyksellisesti. Tällä kertaa Urho pääsi ensin paikkamakuuseen ja saikin makoilla siellä reilun puolituntia, Viivin ja Rikun tottiksen ajan. Nyt reagoidaan heti, jos herra alkaa haistelemaan tai tekee muuta typerää. Pari kertaa juoduinkin kieltämään maan haistelusta ja herra oli sen näköinen, että älä viitti nipottaa. Rauhassa makoili, vaikka Riku kävi pallon kanssa riekkumassa ihan vieressä.

Urhon kanssa tehtiin kaavion aloituksia ja ilmottautumiseen mennään lähellä käskyllä, ei seuraa, koska ei osaa tällä hetkellä pitää kontaktia koko ajan. Hyvin oli hallinnassa näinkin, eikä välittänyt Viivistä mitään. Seuraamista otettiin kaavion alusta ja jossain vaiheessa vapautettiin ruokapalkalle. Nyt seuraaminen oli hienoa ja kontakti pysyi hyvin. Tätä lähdetään sitten vaan jalostamaan eteenpäin.

Tästä jatkettiin matkaa "mummolaan" yökylään. Koirat sai painella metsässä ja käytiin uimassa, tosin keli ei ollut ihan niin hyvä kuin olisin toivonut. Komeeta jälkimaastoa tuolla Antskoogissa kyllä riittää.Torstaina oltiin hallilla Urhon kanssa omatoimi agitreeneissä. Tehtiin keppejä eri lähestymiskulmista ja pieniä radan pätkiä ohajusharjoituksina. Lisäksi ihan perussarjaa ja maksimivoima harjoitusta, jonka Ulla meille kotiläksyksi antoi.

Lauantaina tehtiin lenkki ja päälle janatreenit + pientä tottista. Urho veti janat hienosti ja oikein laukkasi janoilla edetessään. Jäljesti myös kivasti ja otti kulmat + kepit. Tottiksessa harjoiteltiin ruuasta luopumista, joka onkin Urholle todella vaikeaa. Paikkamakuuta sitten porukalla.

Kuvaaja Anski
Sunnuntaina olikin vuorossa agirotu Janakkalassa ja ensimmäistä kertaa osallistuttiin tällaiseen tapahtumaan. Urhon kasvattajalla oli kaksi joukkuetta, kilpailevat ja me alokkaat. Meidän joukkue oli Capricole Red Devils,ryhmän koirat kun olivat kaikki punaisia. Kahdentoista maissa oli kilpailevien rata ja he sijoittuivat hienosti 20/40. Meidän vuoro oli lähempänä viittä ja ratojen välissä käytiin kävelyttämässä koiria läheisellä järvellä. Rata ei ollutkaan ihan niin yksinkertainen, kuin olin olettanut. Keppejä ei radalla ollut, eikä kontakteja. Minulle on vaikeaa ollut radanlukeminen ja se miten radan suorittaisi. Monesti olen treeneissä ottanut mallia muista ja nyt pikku hiljaa olen alkanut oppia luottamaan itseeni ja tekemään radan, niin kuin itse sen kuvittelen meille parhaiten sopivan. Ja sehän kannatti teimme Urhon kanssa puhtaan radan ja omasta mielestä ainakin ihan hyvällä ajalla. Ja mikä parasta sijotuimme koko kisassa joukkueena toiseksi (2/16). Palkintopallilla seisoskeltiin bortsujen välissä.


Kuvaaja Kati Kämppi

Kuvaaja Kati Kämppi
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti