tiistai 15. heinäkuuta 2014

Vko 20 Koe jännitystä ilmassa...

Tiistaina Urhon kanssa agitreeneissä. Tehtiin 19 esteen rataa, joka oli aika haastava, mutta hyvin meni. Urho suoritti kaikki esteet reippaasti ja kepitkin alkaa sujua.


Lauantaina olin itse EPK:n hakukokeessa sihteerikkönä ja pitkä päivähän siitä tuli. Ajattelin sen kuitenkin tekevän Urholle hyvää, että joutuu huilaamaan kunnolla ilma virikkeitä. Hienoja suorituksia tuli nähtyä hakukokeessa ja oma seura tuli hyvin edustetuksi taitavien koirakoiden toimesta.

Lauantaina oli sitten meidän vuoro kokeilla onneamme kokeessa. Ajeltiin Urhon kanssa Vihtiin Hiiden Haukkujen järjestämään jälkikokeeseen. Tuomarina Päivi Rautio. Tunnelma kokeessa oli rento ja kisakumppanit mukavia. Täksi päiväksi vain sattui ensimmäinen kunnon helle päivä ja koirat oli tosi kovilla ja maasto kuivaa ja haastavaa. Ensin oli vuorossa jälki ja Urho lähti janalle todella reippaasti ja suoraan. Tarkasti puolessa välissä jonkun hajun, mutta jatkoi varmasti matkaa ja nosti jäljen hienosti. Ekalla suoralla haisteli risukon kohdalla maata vähän tarkemmin, mutta jatkoi matkaa. Eka kulma oli täydellinen ja koiran lukeminen helppoa. Sitten Urho ilmaisikin 2 keppiä. Matka jatkui ja oma epävarmuus alkoi kalvaa, toista kulmaa emme koskaan löytäneet, vaikka kovasti yritettiinkin. Hävitimme siis jäljen toisen kulman tietämillä. Keppejä ei keretty palauttaa, koska yritimme etsiä jälkeä. En tiedä paineistuko Urho tästä vai mikä vaikutti päivän muihin suorituksiin. Esineruudussa Urho ei ollut oma itsensä, liikkui kyllä ruudussa, mutta olin lukevinani, että olisi saanut hajun pariinkin kertaa esineistä, mutta ei tarkentanut (samaa sanoi tuomari). Viimein löysi esineen, jonka toikin hienosti. Maastosta pisteitä 68. Janalta täydet 40 ja esine-etsinnäistä 28 (keppejä ei siis palautettu ajoissa).

Halusin päästä kokeilemaan kisamaista tottista ja näin jälkikäteen ajateltuna se ei ehkä ollut viisasta kuumuuden takia. Matkalla maastosta kentälle oli Urhon anaalit tyhjentyneet, en tiedä olisivatko vaivanneet poikaa vai mistä päivän outo käytös johtui. Ilmoittautuminen meni hienosti ja Urho seurasi hyvin paikkamakuuseen. Ampumisen aikana herra kuitenkin hipsi luokseni ja olin ihan järkyttynyt. Ensimmäisenä tietenkin pelko, että reagoiko ampumiseen. Sitten hoidettiin oma tottisosuus. Seuraaminen ei ollut kaunista, Urho jätätti ja kontakti putoili, ampumiseen ei reagoinut sen ihmeemmin. Jäävissä taisi jäädä molemmissa seisomaan. Luoksetulo hieno. Tasamaanouto hyvä, mutta palauttaessa ei istunut eteen. Hyppy- ja estenoudot täydelliset, samoin eteenmeno. Pisteitä 71. Tuomarin mukaan Urho ei lähtenyt ampumisen takia, vaan oli jo päättänyt ettei aio makoilla paikoillaan. Tosi tyytyväinen olen hyppynoutoihin ja eteenmenoon, niidenkin kanssa kun on tahkottu. Tästä kokeesta ei siis tulosta tullut, mutta tiedettiinpä missä mennään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti