sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Vko 18 Treeniä, lenkkeilyä ja epiksiä

Tiistaina TUUKKn agitreeneissä harjoiteltiin ohjausta ja rataa. Huh, rata oli todella haastava aluksi. Sellaista pyöritystä, että en uskonut muistavani puoliakaan. Otettiinkin sitten rataa pätkissä. Hankalaksi osottautui putkesta hypylle 12 meno tai en saanut sylkkäristä tarpeeksi sujuvaa. 6 hypyltä 7 hypylle menoa harjoiteltiin persjättönä ja sekin alkoi sujua.


Ohjausharjoituksessa tehtiin valssia ja niistoa. Ja toisella tavalla persjättöä. Molemmat luonnistuivat hyvin meiltä. Alkaa tuntua siltä, että pikku hiljaa itsekin tajuaa miten kannattaa koiraa ohjata ja yhteispeli alkaa sujua.


Torstaina vapun tunnelmissa aloitettiin aamu lenkillä Rikun ja Anskin seurassa. Vauhtia riitti kolmikolla taas hurjasti ja selkeästi pitkä lenkkitauko vähän kiihdytti kaveruksia. Anski oli tallonut Urholle n. 500m jäljen 8 kepillä ja useammalla kulmalla. Urho otti janat hienosti, eteni suoraan ja nosti jäljet. Itse jäljestäminen oli taas kovin innokasta ja vauhdikasta. Kulmat saisi ottaa tarkemmin/selkeämmin, mutta kepit ilmaisi hyvin yhtä lukuunottamatta.Lopuksi tallottiin pellolle iso esineruutu, josta haetutin Urholla 2 esinettä ja sitten iso ruokapalkka. Iitu sai hakea taas 6 esinettä ja sehän teki todella nättiä työtä.

Perjantaina taas aamulenkki Anskin ja Rikun seurassa. Tänään vauhti oli rauhallisempi ja Urho selkeästi säästeli itseään. Sitten otettiin 4 janaa Urholla. 3 ensimmäistä meni hyvin ja tarkasti. Urho eteni janoilla suoraan ja määrätietoisesti ja reagoi jälkeen, tosin osassa otti takajäljen. Viimeisellä janalla eteni hyvin, mutta pyöristi vähän jäljen nostoa, otti sen kuitenkin oikeaan suuntaan. Siirryttiin vielä kentälle ottamaan tottista ja otettiin vähän kokeen omaisesti. Ilmottautuminen meni hyvin ja paikamakuussa Urho oli rauhallisesti alun pientä piippausta lukuunottamatta. Urhoa selkeästi ärsyttää, kun kaveri tekee samanaikaisesti hommia. Urhon seuraaminen oli hyvää, kontakti tipahti vain pari kertaa. Nopeuden vaihtelut, käännökset ja pysähdykset oli hyvät. Jättävät nopeat ja luoksetulo vauhdikas. Tasamaanouto ok, samoin 80cm hyppynouto. Eteenmenossa edisti vähän ja keuli pari kertaa. Mutta eteni suoraan ja kovaa ja totteli maahan käskyä. Tosin nousi kerran, mutta totteli uudestaan käskyä. Otin vielä toisen eteenmenon ruokapurkille. Nythän näyttäisi siltä, että eteenmeno toimii ja sivulle siirtymisetkin meni hienosti kiertäen. Kaikkein tyytyväisin olen Urhon motivaatioon, joka oli todella hyvää!

Lauantaina oli vuorossa TUUKKn agi epikset. Olin siellä töissä ja kisattiin myös maxi mölleissä. Urho oli hyvä radalla ja mokat tuli ihan omista jutuista. Ekalla kierroksella en antanut putki käskyä tarpeeksi ajoissa ja ohjannut hyvin, joten Urho otti puomin, muuten rata meni täydellisesti. Toisella kierroksella keskityin niin tähän putki ohjaukseen, etten muistanu valssata heti putken jälkeen ja Urho suoritti väärän hypyn, loppurata meni taas hienosti. Urhoa käytiin kehumassa suorituksestaan ja kyllähän se poika osaa, vielä kun omistajakin hallitsisi itsensä ja muistaisi radat. Mutta on sitä itsekin tullut kehityttyä radan lukemisessa, varmuutta vaan tarvitsen omiin päätöksiini. Mutta kyllä sitä on alkanut jo oppimaan miten missäkin kohtaa Urhoa kannattaa ohjata. Tultiin taas kolmansiksi 10 virhepisteellä (möllejä kun ei hylätty). Ihanneaika alitettiin reilusti molemmilla kerroilla.Sunnuntaina kimppalenkin kautta jäljelle. Urhosta ei kyllä ollenkaan näkynyt väsymys ja se painelikin menemään Rikun kanssa ihan täysiä ja keppileikkiäkin saatiin aikaiseksi. Iitu komensi poikia onnessaan ja paineli mukana sen minkä viitsi.

Anski talloi Urhon jäljen vajaa 400m, 8 keppiä ja kulmia ja jäyniä. 2 janaa. Urho jäljesti taas vauhdikkaasti, tarkkuutta kyllä olisi saanut olla enemmän, mutta kepit nousi hienosti. Kulmatkin olisi saanut ottaa tarkemmin. Janoilla ei meinannut edetä suoraan, mutta korjasi pidätettäessä. Ekalta otti takajäljen, tokalta oikean suunnan. Innokas poitsu. Jälkien vanhetessa tallottiin täysi kokoinen esineruutu. Urholle jätin ruuan muutaman 10m päähän ja vaadin tuomaan 1 esineen. Hyvin pysyi alueella, mutta sai todella tehdä töitä, että esine löytyi. Ruokakippo myös poltteli herraa ja sen suuntaan piti pari kertaa haaveilla. Hienosti jatkoi kyllä työskentelyä ja vauhti oli sopiva.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti