sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Vko 15 Tottista ja vähän lisää tottista

Viikon treenailut alkoi maanantaina 5km juoksulla molempien koirien kanssa erikseen. Iitulla vauhtia oli oikein mukavasti ja Urho ravaili rauhalliseen tapaansa.
 
Keskiviikkona tottisteltiin Luukissa. Iitulla oli oikein kivaa ja otettiin ruutua, kaukoja, seuraamista ja pysäytyksiä. Jostain syystä aina ensimmäinen lähetys ruutuun on hiukan hankala, sinne mennään rauhallisesti ja usein lähestyy oikeanpuoleista etutolppaa. Sen jälkeen hahmottaa ruudun paremmin ja vaikka vaihdan lähettämissuuntaa on liikkeessä enemmän vauhtia ja varmuuttaa. Kaukot meni hienosti takapalkalla. Seuraaminen luonnistui normaaliin tapaan. Vasemmalle käännökset ovat hankalia, mutta sitähän ne ovat aina olleet. Pysäytykset onnistuivat hyvin, mutta vaikuttavat heti vauhtiin.
 
Urhollakin oli oikein hyvä treenipäivä. Ensin härnäsin poikaa ja haukutin, sitten viritys ja siitä seuraamista. Hyvin sujui seuraamiset eri tavoin. Taas huomasi kuinka Urhoon vaikuttaa oma treenimotivaatio ja "palkkaus into". Urho tarvii kunnon palkkaukset kehuineen, josta syttyy. Jättävät meni tänään ok, luoksetulot läheltä ok. Kapulanpito myös ok ja oikein halusi kapulalle. Vauhtinouto ja eteenmeno vauhdikkaat.
 
Torstaina oli vuorossa agitreenit Urhon kanssa. Hommat alkoi 5 hypyllä, joissa rimat leveällä ristikolla 45cm korkeudessa. Tarkoitus oli taas tuoda esinettä hypyillä. Vietti vasemmalle taas, joten otettiin muutama oikeanpuoleinen ristikkorima pois. Näin saatiin tällä kertaa menemään suoraan. Vaikeuksia tuotti muistaa ottaa esine mukaan maasta. Monta kertaa poitsu lähti liikkeelle kääntyi heti ympäri nappasi lelun suuhun ja toi. Tärkeintä kuitenkin se, että hyppytekniikka pysyy hyvänä vaikka kantaakin suussaan jotain.
 
Rataharjoitus oli mukava. Taas aloitettiin kepit 4 ohjurilla, jotka saatiin kaikki otettua pois. Hienosti Urho kyllä pujottelee. Rata meni mukavasti ja Urholla oli kivaa. A:lla edelleen vaikeuksia pysähtyä kontaktille, kun vauhtia liikaa. Sitä hinkkailtiin jonkin verran. Muuri tehtiin maksi korkuisena ja sen suorittaminen niin tiukkana oli vähän hankala. Ekalla kerralla siinä tuli virhe. Urho meni myös helpommin putkeen, kun 9 esteenä oli A. Omalla liikkeellä oli tähän suuri vaikutus.
 
 
Perjantaina ajeltiin Lohjalle pitkäs aikaa Suskin opetukseen. Oltiin ajoissa paikalla ja otin siinä Iitun kanssa ruutua ja kaukoja. Taas ensimmäinen ruutuun lähetys oli nihkeämpi ja seuraavat suunnasta riippumatta vauhdikkaita. Kaukot meni täydellisesti.
 
Urhon kanssa otettiin seuraamista. Mitäs siitä taas voi sanoa. Hyvinhän herra osaa seurata, mutta ohjaajan pitäis mennä oman "mukavuus" alueensa yli eli lisää haasteita. Urho tarvitsee yllätyksellisyyttä, koska se puutuu muuten hommiin. Pikkasen edistää välillä, mutta sitäkin saatiin korjattua nopeuden vaihteluilla ja pysähdyksillä. Seuruutettiin ylä- ja alamäkeen ja siinä oli tosi hienoa seuraamista. Sitten otettiin hyppyä. Itse olen ollut ehkä hiukan ylivarovainen tämän kanssa, mutta pikku hiljaa tässäkin edetään. Hyppyytettiin sitten 90cm esteellä molempiin suuntiin ja hienostihan se poika hyppää, ei mitään ongelmia. Seuraavaksi sitten se metrinen.
 
Lauantaina vaihteeksi Vermossa tottistelemassa. Iitu sai aloitella hommat. Neiti oli aluksi vähän nukuksissa ja olinkin ihmeissäni kun seuraaminen oli niin "sievää". No heräsihän se neitikin pienen pallottelun jälkeen. Ruutua ja taas sama homma, ensimmäinen ruutuun meneminen varovaisen oloinen. Loput vauhdikkaita. Seuraaminen muuten ok, mutta vaikeuksia tuotti vasemmalle kääntyminen taas. Kaukoissa ei ihan täydellistä suoritusta tänään, neiti alkoi kääntymään hiukan vasemmalle. Viimeisellä kerralla saatiin onnistunut suora suoritus.
 
Urholle taas viritykset ja siitä seuraamista. Vesilätäköiden ylitys oli hankalaa ja siinä tuppasi väljenemään. Kuljimme sitten paljon vesilätäköissä. Autoille päin seuruuttaessani väljeni taas ja siitä sitten huomautin ja herra otti nokkiinsa. Jättävissä ensimmäinen istuminen hidas enkä tästä palkannut, seuraavilla sitten herra ei enää halunnut istua. Otettiin sitten istumista ihan muuten vaan. Maahanmeno ja seisominen ok. Eli Urholla ei toimi se, ettei sitä palkataa vain nopeista/parhaista suorituksista. Sillon kun tekee oikein pitää siis palkata, vaikkei ehkä paras suoritus olisikaan. Luoksetuloja läheltä ja vauhtiluoksetulo. Kapulan pitoa ja vauhtinouto. Vauhtinoudolla vauhti löytyi takaisin päin tullessaan, kun kehuin ja juoksin itse karkuun. Eteenmeno taas vauhdikas.
 
Sunnuntaina käytiin kiertämässä Luukin lenkki. Minulla oli koirat kiinni, kun edellä kauempana kulki tollerilauma omistajineen. Jostain syystä yksi koirista oli sitten jäänyt laumasta jälkeen ja tuli meidän luokse. Ihan nätisti kyllä tuli, mutta yritin silti ajaa sen pois. Urho ei kaverista välittänyt mitään ja Iitukin oli yllättävän nätisti. Haistelivat ja Iitu murisi, ettei ihan iholle tarvitse tulla. Omistaja sitten jossain vaiheessa lompsi hakemana koiransa pois, kun tajusi mitä oli tapahtunut. Täytyy sanoa, että hiukan yllättivät omat koirat (Iitu) käytöksellään. Kiva, että joskus näin positiivisestikin.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti