tiistai 9. huhtikuuta 2013

7.4.13 Urho luonnetestissä

Sunnuntaina oli viimein vuorossa luonnetesti. Haettiin Urhon kasvattaja Kati kyytiin ja ajeltiin Orimattilaan Mikael Laineen ja Sami Heikkilän testattaviksi. Tuomarit olivat todella asiallisia ja mukavia. Ottivat joka koiran yksilöllisesti, eivätkä yhtään turhaan paineistaneet koiria missään osiossa.
 
Urhon arvostelu:
 
Toimintakyky -1 pieni
Terävyys +1 pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +1 pieni
Taisteluhalu -1 pieni
Hermorakenne +1 hieman rauhaton
Temperamentti +3 vilkas
Kovuus +1 hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luokseenpäästävä, avoin
Laukauspelottomuus ++ laukauskokematon
 
Loppupisteet 110 ja hyväksytty
 
Leikkimään Urho ei oikein innostunut. Vähän jahtaili keppiä ja rättiä. Kelkalla haukkui ja tempoili kauemmas ja kelkan tuloa meitä kohti kevennettiin niin, ettei se tehnyt hyökkäyksiä.  Minun avustuksella uskalsi käydä katsomassa kelkkaa ja vähän taisi väistää kelkkaa ohitettaessamme sitä uudestaan.

Kuvaaja Kati Kämppi


Ihmishyökkäyksessä haukkui ja murisi vähän, uhan loputtua oli onnessaan ja lähti iloisena uhkaajan matkaan. Haalarin ohitti rauhassa, mutta pikkasen taisi väistää, tynnyrillä tarvitsi minun apua käydäkseen haistamassa ihan läheltä.

Kuvaaja Kati Kämppi

Pimeässä huoneessa liikkui, vaikeuksia tuotti ylittää maassa olevaa jätesäkkiä ja samalla oli törmännyt penkkiin. Löysi kuitenkin omistajan nurkan takaa piilosta ja oli onnellinen. Seinässä tapahtuvassa uhassa väisti jo kaukaa tulevia kepin heilahduksia ja kerran taisi yrittää paeta, jonka jälkeen uhkailut lopetettiin ja onnellisena taas moikkasi uhkaajaansa.

Kuvaaja Kati Kämppi

Ampumisiin en huomannut sen reagoivan, mutta videolta katsottuna laittaa ensimmäisellä korvat luimuun. Mielenkiintoinen kokemus.
 

1 kommentti:

  1. Onnittelut hyväksytystä luonnetestistä! Oisinpa tiennyt niin olisin tullut katsomaan, kun oli noin likellä meitä :)

    VastaaPoista