keskiviikko 5. elokuuta 2015

Heinäkuu on lomakuu

Loma alkoi ja sen seurauksena ollaan lenkkeilty paljon. Pirttimäki uutena valloituksena. Hyvät tiet ja hienot maisemat. Geokätköjä ollaan myös haeskeltu kovasti ja Iitu on ihan pro tarkentamaan kätköjen paikat. Mummo nauttii, kun vähänkin saa tehdä jotain.

Heinäkuun aikana ollaan 2 kertaa vierailtu Anitan luona ja siellä otettu esineitä ja jälkeä. Urholle on tainnut vähäinen treenimäärä olla hyvästä ja esineiden hakemiseen on tullut uutta vauhtia. Asiaa ehkä auttaa myös se, että iso ruokapalkka odottaa kunhan on tuonut halutun määrän esineitä. Iitulta esineiden etsiminen on sujunut hienosti, niin kuin aina.

Pellollakin ollaan käyty ja keppitreeniä tehty. Eli spesiaali palkkaa vain kepeiltä ja johan kepit ilmaistaan. Iitu on saanut tyytyä Urhon jämiin, mutta onnessaan ajaa jo kertaalleen ajettuja jälkiä. Mummo on siihenkin vähään tyytyväinen mitä pääsee tekemään.

Janoja on Urhon kanssa otettu muutamaan kertaan. Takajälkiä on nostellut jonkin verran, joten se täytyy huomioida seuraavissa treeneissä. Etenee kuitenkin janalla suoraan ja innokkaasti ja korjaa, jos pidätetään.

Tottista ollaan otettu myös. Olen päätynyt siihen, että Urho saa vain loppupalkan tottiksessa ja sitä varten on pysyttävä paikkamakuussa sekä tehtävä liikkeet. Tämä myös tuntuisi toimivan, ainakin toistaiseksi. Tuo ruokapalkka motivoi ja kiihdyttää herraa ja auttaa jaksamaan paremmin kaavion läpi. Ollaan tehty eripituisia kaavioita ja välillä on ollut noudot ja hypyt mukana. Jäävätkin ovat toimineet nyt, vaikka välillä ei tiennyt mitä liikettä pitäisi tehdä milloinkin. Kivasti on mennyt pääsäntöisesti tottis kokonaisuudessaan. Paikkamakuissakin on nyt pysytty, tosin paalu ja liina on ollut vielä varmistamassa asian. Ei tosin ole yrittänytkään nousta kesken kaiken.

Puolenkuun paikkeilla käytiin vaihteeksi Urhon kanssa eläinlääkärissä. Urho oli rapsutellut itseään aika paljon ja lopulta tuli ihottumaa. Ihosta otettiin näytteet ja näytteissä oli jonkun verran kokkibakteereja, ei tulehdussoluja. Urholta löytyi kyljistä ja mahasta pieniä punoittavia ja kuivia karstottuneita alueita ja sieltä täältä finnin kaltaisia näppyjä. Diagnoosi follikuliitti. Hoitona pesu erikoisshampoolla joka toinen päivä viikon ajan ja allerdem-spot valmiste kutiseville ihoalueille. Rasvahappolisän antamista jatketaan suun kautta. Onneksi pesut ja muut näyttävät auttaneen ja turha rapsuttelu on loppunut ja iho rauhoittunut. Olen lisännyt Urhon ruokaan nyt possua ja nautaa, rasvaista mallia, josko niistä olisi apua. Koko ajan on mennyt Nutrolinin iho ja turkki sekä biotiini ja ade-liuos.Riku Mali sai uuden kaverin Armi Malista ja heinäkuu onkin lenkkeilty paljon kimpassa, jotta Iitukin tulokkaan hyväksyy. Mitään ongelmia ei ole ollut. Iitu on ottanut Armin tosi hyvin vastaan, pennuthan Iitu on kyllä yleensä hyvin sietänytkin. Armi täydentää hienosti meidän pikku laumaa ja ihana reipas kakara. Uskomattoman hyvin on painellut lenkeillä mukana ja välillä unohtaa olevansa vielä kovin pieni.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti