lauantai 7. helmikuuta 2015

Helmikuu ja Dobo

Jotain uutta tekemistä on pitänyt agin tilalle keksiä. Oman kunnonkin kohottaminen tekisi hyvää, joten ajattelin mennä Urhon kanssa kokeilemaan Doboa. Pieniä ennakkoluuloja oli, ettei Urho hommasta innostuisi ollenkaan. Toisin kävi, Urho teki hommia innoissaan ja aktiivisesti.

Ensin aloitettiin lämmittelyllä ja koiraa piti pyörittää molempiin suuntiin. Sitten jalkojen välistä pujottelua ja ohjaajan ympäri kiertämistä. Seuraavaksi venytettiin niskaa ylös ja alaspäin, myös kyljet venytettiin ensin nenä kiinni peffaan ja toisella kierroksella takajalan varpaisiin. Viimeiseksi kumarrus venytys.

Tämän jälkeen päästiin kunnolla hommiin. Pallo otettiin omien jalkojen väliin ja koira houkuteltiin pallon päälle. Urho tarjosi tätä heti ja pomppasi pallon päälle. Ensin aikamoisten tärinöiden kanssa, mutta rauhoittui nopeasti. Ensin vaan seisoskeltiin pallon päällä, sitten tehtiin istu, maa, ylös liikkeitä. Pallon päällä myös kokeiltiin pyörimistä.

Seuraavaksi istuttiin itse pallon päälle ja kierrätettiin koiraa pallon ympäri ja joka kerta piti nostaa jalka ylös ja koiran piti hypätä sen yli. Tämä tehtiin molempiin suuntiin. Sitten selälleen maahan makaamaan ja jalat ylös pallon päälle. Koira hyppyytettiin vatsan yli ja sitten piti tehdä vatsarutistus ja koiran ryömiä ali. Koira eteen maahan, punnerrusasentoon ja jalat pallon päälle. Punnerrus ja toisella kädellä koiran silitys ja sama toisin päin. Koira sai levätä hetken ja itse piti mennä punnerrusasentoon pallon päälle, selkä suorana piti jalkoja tuoda vatsan alle koukkuun. Koiran lepotauko jatkui ja itse tehtiin vatsoja selällään maassa maaten ja palloa kuljettaen ensin käsillä pään yli, ylös, pallo siirtyy jalkaterien väliin ja jalat käy maassa.

Me päästiin kokeilemaan myös tasapainotyynyä. Koiran piti laittaa joko etu- tai takatassut tyynylle ja siinä olla jonkin aikaa. Jos tämä onnistui hyvin voi koiraa pyörittää tyynyä ympäri niin, että etu- tai takajalat pysyivät tyynyllä. Kokeiltiin myös pieniä puoliympyrätyynyjä. Niille jalkojen asettelu olikin jo hankalampaa. Omistajakin kokeilivat Dobolla tasapainoilua ensin istuen ja sitten polvillaan pallon päällä. Ei ollut ihan helppoa ja antoi hyvän kuvan miten koirat saa tehdä töitä pysyäkseen pallolla.

Viereinen koirakko pyöritti palloa myös koiran ollessa etujaloillaan pallon päällä. Lopuksi vielä samat venyttelyt. Olipas hauskaa ja erilaista. Tätä kun pääsisi kunnolla harrastamaan, tekisi molemmille hyvää. Täytyy harkita oman pallon hankkimista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti