sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Vko 46 Tehotreenailut

Maanantaina kehä III juoksulenkki 10km. Pari ihmisten ja koiran ohitustakin jouduttiin tekemään ja ne sujui hyvin. Tiistaina Iitu pääsi Eliaksen kanssa lyhkäsemmälle lenkille ja sen jälkeen lähdettiin Urhon kanssa Salmeen kiertämään 10km lenkki Annikan ja Kaneli holskun seurassa. Karvakorvat tulivat hienosti toimeen ja oli oikein mukava vaihtaa kuulumisia. Peurojakaan ei tällä kertaa näkynyt, vain kaunis tähtitaivas ja ilma oli mitä mainioin.
 
Torstain agitreeni aloitettin 5 hypyn taipumisharjoituksella. Yllättävää kyllä Urholla oli tapahtunut pientä ajattelutyötä viikon aikana ja nyt harjoitukset onnistuivatkin hienosti. Oikealle kaartaminen tuntui taas olevan helpompaa ja vasemmalle kaarrettessa yrittikin oikaista parin hypyn jälkeen, mutta askel avulla suoritti kaikki hypyt. Okseria treenattiin 40cm->60cm->40cm. Hyppytekniikka hyvä, kahdesti ponnisti vähän vasemmalle, mutta pääsääntöisesti meni suoraan. Ratatreeninä oli ykkösluokan rata, joka oli kiva. Kepeillä oli ekassa välissä verkko, muuten ohjurit, paitsi keskeltä puuttui yksi. A:lla oli taas vauhtia niin paljon, ettei poika pystynyt pysähtymään. Tähän on kiinnitettävä jatkossa huomiota, etteä oppisi hallitsemaan vauhtiaan ja saataisiin kontaktit onnistumaan. Puomilla kontaktin otto onnistui ja muutenkin rata meni hyvin. Rimat oli medi/maxi korkeudella.
 
 
Perjantaina Anskin kanssa tottistelemassa Tuusulassa. Iitu ensin hommiin, että kerettiin ampua ennen pimeää. Neitokaisen purkua patukalla hetki ennen treenaamisen aloitusta. Neiti oli todella täpäkkänä ja teki hommia innoissaan. Aloitettin seuraamisella ja paremmin pysyi oikealla paikalla. Nopeuden vaihteluilla ja pysähdyksillä saa Iitun tarkaksi. Seuraamisen yhteydessä ammuttaessa Iitu kääntyi katsomaan ensimmäistä paukkua, mutta ei ärhäkkänä vaan enemmänkin hämmästyneenä, että mikäs ihme toi nyt oli? Toisella paukulla pääsi pieni piipahdus. Jättävät voi tyyliin hyvät ja luoksetulot laukaten. Tasamaanouto ok, hyppynouto metrisellä ok ja A:lla myös ok. Eteenmenossa oli ensin turhan lyhyt matka ja neiti alkoi jo vähän hidastamaan vauhtia ennen käskyä. Uusi pidemmällä matkalla ja nyt onnistui hyvin. Paikkamakuun ampumisessa pari pientä piipahdusta kuului, muuten rauhallinen.
 
Urho oli alusta alkaen tosi fiiliksissä tottiksen suhteen. Otettiin seuraamista erilaisissa häiriöissä ja hyvin pysyi kontakti. Ainut mikä vähän vaivasi oli pieni edistäminen, mutta sekin väheni pysähtymisillä. Jättävät onnistuivat hyvin ja luoksetulo laukaten suoraan. Kapulan pitotreeni onnistui hyvin ja nouto ok. Tosin herra ei meinannut malttaa odottaa lupaa lähteä kapulalle. Sitten hyppynouto 60cm esteellä, ensin Urho jäi haistelemaan toiselle puolelle maata ja sitten tajuttiinkin sen etsivän targettia, jota agissa käytetään. Saatiin homma pelittämään kuitenkin. Sitten vielä hyppyytin pari kertaa 80cm esteen ilman noutoa. Matalammalla A:lla nouto, joka onnistui parin yrittämisen jälkeen hyvin, kun tajusi mitä sen haluttiin tekevän. Vielä kisa A molempiin suuntiin juosten ok. Urho suorittaa esteet tosi nätisti ja hallitusti eli hyppytekniikka harjoituksista on varmasti ollut hyötyä. Loppuun vielä eteenmeno purkille vauhdikas.
 
Lauantaina otettiin esineitä Luukissa. Urho pääsi toisena täysmittaiseen ruutuun. Ruudussa oli 6 esinettä, joista haetutin Urholla 4. 3 ensimmäistä nousi helposti alle 5minuutissa. Urho teki koko ajan hienosti töitä ja liikkui hyvällä vauhdilla nenä auki esineitä etsien. Juoksuinen Truly oli käynyt ruudussa ennen Urhoa, muttei se poikaa häirinnyt ollenkaan.
 
Iitu oli oikein vauhdikkaalla päällä. Alku menikin lähinnä juoksenteluksi, eikä nenä tainnut olla auki. Hyvin pysyi alueella, mutta vähän piti pitää kivaa. Suht helposti sieltä esineitä alkoi sitten nousemaan, kun neiti malttoi keskittyä hommiin. 4 esinettä nostatin myös Iitulla. Parista ekasta en palkannut, muuta kuin sanallisesti. Iitulla aloitin tänään närästykseen Losec lääkityksen, seuraillaan onko sillä vaikutusta röyhtäilyihin ja valskaamiseen.
 
Sunnuntai aamusta Anskin kanssa metsäjäljellä Vaakkoissa. Ilma oli hyvä ja pilvinen, välillä vähän tuuli. Urholle talloin n. 600m jäljen, usealla kulmalla, 6 kepillä, 6 purkilla ja muutamilla namikasoilla. Jäljestys alustakin oli todella vaihteleva. Jälki vanheni n. 1h 15min. Janalla olisi pitänyt pysähtyä keskittymään ennen liikkeelle lähtöä ja jäljen nostaminen olikin hankalaa. Otti takajäljen, eikä oikein hoksannut kääntyä. Päästiin sitten kuitenkin ajamaan itse jälkeä ja senhän Urho ajoi hyvin. Kulmat otti ok, toki osassa olisi saanut olla tarkempi. Kepit ja purkit ilmaisi hyvin. Loppua kohden väsyi selkeästi ja tajusinkin tehneeni paljon haastavamman/pidemmän jäljen kuin mitä Urholla on tähän mennessä ollut. Loppu jäljen ylitti vielä ihminen koiran kanssa, mutta siitäkin harhasta selviydyttiin. Hienosti Urho teki töitä ja jäljesti. Ensi kerralla pitää muistaa tehdä helpompi ja lyhyempi jälki, jotta motivaatio ei tule kärsimään. Hyvä jälki Urholta.
 
 
 
Iitulle talloin n. 1,1km jäljen, 6 purkilla, 6 kepillä, 2 pallolla ja usealla piikillä/kulmalla. Jälki vanheni lähes 2h. Jana oli n. 30m ja sen Iitu suoritti hyvin, otti tosin takajäljen. Tämän jälkeen tarkensi jäljestämistä ja nenä pysyikin hienosti alhaalla koko jäljen ajan. Iitun jäljestys oli rauhallista ja keskittynyttä. Kulmat otti hienosti, eikä maaston vaihtelut haitanneet neitiä. Ilmaisi kaikki purkit ja pallot, yksi keppi jäi merkkaamatta muut ilmaisi hienosti. Jäljestys vauhti oli oikein sopiva. Lopussa oli joltain hävinnyt tennispallo metsään, mutta pallohullu neitokainen ohitti pallon nätisti niin kuin pitääkin, kun ei haissut jäljen tallojalle. Iitulta varmaan kauden paras jälki.
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti