sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Maaliskuu vko 10-12

Kevät lähestyy ja siirryttiin jo maaliskuun puolelle. Tiistai tottikset jatkuu ja Suskillakin ollaan käyty. Reissu oli vähän erilainen, kun matkattiin samalla autolla Anskin ja Rikun kanssa. Pojat tuli hienosti toimeen samassa tilassa. Olipahan taas herättävä käynti. Ruoka palkka on hyvä joo, mutta jollain tavoin Urholle pitäisi saada merkattua milloin se tekee väärin. Huutamisesta tai nypyttämisestä ei herra välitä mitään, joten uutta on kokeiltava. Suski luetteli vaihtoehtoja, joista sitten päädyin kokeilemaan Urhon "tönäisyä", höh sanaa ja karkuun juoksemaan lähtemistä. Kokeiltiin tätä kerran ja näytti ainakin toimivan hyvin. Katsotaan vaan kuinka kauan...

Viikonloppuna tehtiin esineitä, tottista ja janoja. Janat oli tosi haastavat kovan tuulen takia ja Urho sai tehdä kovasti töitä selvitäkseen niistä. Mutta yritystä riitti, eikä poika antanut periksi. Tottiksessa jatkettiin uudella virheen merkkaamisella ja toimi edelleen. 

Maanantaina aloitettiin Urhon kanssa hajuerottelukurssi Niina Siljanderin vetämänä. Vaikuttaa tosi kivalta ja mielenkiintoiselta. Urhokin on oikein innokas oppija. Meillä on tarkoitus keskittyä id jälkeen tämän kurssin aikana ja sen jälkeen psytytään itsekin opettamaan perus hajuerottelua eri hajuilla. Ekalla kerralla harjoiteltiin erottelukepin käyttöä, hajunottoa ja rauhoittumista. Urho on aika innokas kepin kanssa ja tarjoaa hyvin haluttua toimintaa. Hajunotossa nenä pysyy jo aika kauan purkissa. Vaikeinta oli rauhoittuminen ruokien vieressä, mutta kyllä sekin onnistui.

Toisella hajukurssi kerralla aloitettiin erottelukepillä sammuttaminen, hajunoton ajan pidentäminen ja ilmaisu. Ja näitä pitäisi kotonakin harjoitella. Ilmaisuksi otettiin maahanmeno, se kun on jäljellä kätevä. Tosi mukavaa on opetella ihan uutta asiaa, josta Urhokin tykkää.

Uimassa käymistä ollaan jatkettu ja Urhon kanssa ollaan nyt edetty niin, että viime kerralla uitiin koko aika ilman pelastusliivejä. Nyt Urho menee altaaseen lelulla vedättämällä jo vapaaehtoisesti. Säännöllisyys tekee siis hyvää.

20.3 oli Iitulla pattien poisto päivä. Itse leikkaus meni hyvin, mutta mummo oli aika kipeä illan ja seuraavan aamun. Krapulan hälvettyä oli mummo entisensä. Eipä taida olla kummoisiakaan kipuja enää onneksi. Tikkien poisto parin viikon päästä ja samoihin aikoihin pitäisi tulla patologilta vastaus pattien laadusta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti