tiistai 13. tammikuuta 2015

Vuosi vaihtui...

Vuosi vaihtui taas. Aamusta kävin koirien kanssa 15km lenkin ja tottisteltiin/tempuiltiin, jotta illan jaksaisivat olla rauhassa paukutteluista huolimatta. Meillä olikin jatkuvaa ampumista klo 18 puoleen yöhön. Urho ei paukuista välittänyt, vaikka pihalla käydessä itse säikähtelinkin paukkuja. Iitun piti ulkona ollessa pöhistä isommille paukuille, sisällä oli rauhakseen. Reagoi vain joihinkin suurempiin pamauksiin, mutta meillä soikin musiikki koko illan peittääkseen paukuttelua.

Sitten onkin aika kertailla viime vuoden tapahtumia sekä miettiä uusia tavoitteita tulevalle kaudelle.

Iitun tavoitteet vuodelle 2014: Jatketaan treenailua ja mummon virikkeellistämistä. Tokoa vähän totisemmin ja muuta sitten vaan mielenvirkistykseksi. Uusia temppuja pitäisi keksiä aivojumpaksi Iitulle. Viime vuonna aloitettiinkin "pallopaimennus" omin opein ja sitä jatketaan ainakin. Tokossa vielä haaveena kisaaminen, jos vaan saadaan lääkitys tauolle jossain vaiheessa. Terveenä pysytään toivottavasti.

Eipä tullut enää kisattua Iitun kanssa. Kuntoa on ylläpidetty lenkkeillen ja paljon on Iitua virikkeellistetty tempuilla. Tottista ja esineitä lähinnä otettu ja kesällä uitiin paljon. Iitulla ollut koko vuoden käytössä lääkitys virtsankarkailuun ja on toiminut hyvin. Tosin ihan alku vuodesta oli sisälle pissailua ja neitiä tutkittiin YES:ssä. Mitään ei löytynyt ja kokeiltiin jopa erikoisruokavaliota allergioiden pois sulkemiseksi. Vaikuttaa siis siltä, ettei lääkitystä voi jättää pois.

Iitun tavoitteet vuodelle 2015: Toivottavasti neiti pysyy terveenä ja lääkitys puree virtsan karkailuun. Virikkeitä ja nautinnollisia eläkepäivä Iitulle. Sopivasti tekemistä ja sopivasti lepoa. Pitkiä lenkkejä ja kunnon ylläpitämistä.

Urhon tavoitteet vuodelle 2014: Jälkikisoihin pääseminen on se ykkösjuttu. Heti keväällä yritetään, jos terveenä pysytään ja treenit menee suunnitelmien mukaan. Agissa olisi mölleily mukavaa ja jos saataisiin kepit varmemmiksi voitaisiin startata ihan virallisestikin. Tokon avoin pidetään mielessä, kaukoja pitäisi alkaa harjoitella ihan tosissaan. Jos ei muuta niin ainakin treenaillaan ahkerasti ja pidetään hauskaa.

Jälkikisoissa käytiin Urhon kanssa. Ensimmäisistä kisoista ei tulosta, toisista JK1. Tottis ei ollut ihan sitä mitä haettiin, mutta tulos saatiin. Agissa mölleiltiin ja päästiin ihan virallisiin kisoihinkin. Aikaiseksi saatiin yksi LUVA. Toko on ollut mielessä, mutta mitään en sen eteen saanut tehtyä. Treenattiin tosiaan ja pidettiin hauskaakin. Yksi hieno kokemus oli agirotu Janakkalassa, jossa osallistuttiin epäviralliseen luokkaan muiden Capricole koirien kanssa. Meidän joukkueen sijoitus oli 2/16 ja päästiin oikein palkintopallillekin.

Urhon tavoitteet vuodelle 2015: Jälkikisat on edelleen mielessä. Jos saadaan tottis hyvälle mallille ja suoritukseen kestoa korkataan 2-luokka. Tokoa pitäisi myös alkaa treenailla uusilla säännöillä. Paikkamakuu pitää saada varmaksi, että kisaamaan mennään. Pitkän harkinnan jälkeen päädyin lopettamaan agin. Urhon selkä on ollut koko ajan jumissa ja epäilen, ettei se kestä agitreenien ja kisojen määrää. Mielummin pari kivutonta lisävuotta kuin rikottu koira. Jotain uutta pitää keksiä, ehkä rallytokoa tai jotain tarkempaa hajutreenailua. Iloista yhdessä tekemistä joka tapauksessa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti